Një partner lokal i Uestonit

Vizioni ynë në Weston, Worle & Villages është të zvogëlojmë pabarazitë shëndetësore dhe të përmirësojmë rezultatet për njerëzit tanë vendas.

 

Popullsia e WW&V


Popullsia Weston, Worle & Villages përbëhet nga 93,642 individë afërsisht. 20% e popullsisë së përgjithshme kanë një gjendje të shëndetit mendor dhe ata që jetojnë në zonat më të privuara kanë një jetëgjatësi më të shkurtër krahasuar me ata që janë më pak të privuar.


 

Nëntë zonat më të privuara janë në zonën Weston- super- Mare

Zonat e super prodhimit të shtresës së ulët

Weston-super-Mare ka 5 LSOA të ulëta (Zonat e Ulëta super output) brenda më të privuarit 5% në Angli. Harta tregon nëntë zonat më të privuara janë në zonën Weston-super-Mare. Kjo është midis 40 përqindëshit më të lartë, renditur me numrin 11,695 në Angli.

Qendra për plakjen e imazheve më të mira - Pictures Peter Kindersley
Qendra për plakjen e imazheve më të mira - Pictures Peter Kindersley
Pamje nga Peter Kindersley

Si do ta arrijmë vizionin tonë?

Duke u mbështetur në atë që tashmë është në dispozicion në komunitetet tona, duke përdorur një qasje të bazuar në asete ne do të jemi në gjendje të nxjerrim, pikat e forta lokale, aftësitë, njohuritë dhe ekspertizën profesionale. Duke përdorur shërbimet komunitare, burimet, grupet dhe aktivitetet. Kjo do të na lejojë të lidhim njerëzit me pasuritë lokale dhe të sigurojmë mbështetje më pranë shtëpisë, ku shumica ndihen rehat.